Кметът откри реновираната детска градина „Баба Тонка“,общината плати санирането

    Кметът инж.Хасан Азис откри днес реновираната детска градина „Баба Тонка“ в кв.Възрожденци.Фасадата на детското заведение е санирана,подменена е дограмата на двата етажа,ремонтирана е тересата от северната страна,спрени са течовете.Ремонтът струва 95 000 лева,изцяло поети от бюджета на общината.Кметът сподели,че няма да се спре с обновяването на градината и направи оглед на помещенията и си записа от какво се нуждае.

    Защо ви хареса сега детската градина? -попита децата градоначалникът.Защото кметът дойде,бе отговорът на четиригодишният Енес,който е талисман на детското заведение.Мечтата на Енес бе да се снима с градоначалника и тя се осъщсетви.

    Инж.Хасан Азис сподели по време на краткото тържество,че има добри спомени от детската градина.Два пъти е боядисвал детската площадка.Тя отново се нуждае от боядисване и ако се наложи ще дойда и трети път,каза още кметът.Той изрази задоволство че почти всички 25 детски заведения на територията на общината са ремонтирани и санирани.Ползвани са европейски и национални програми,както и източници от местния бюджет.Кметът подчерта,че най-много инвестиции са направени в училищата и детските градини на територията на общината.Опитваме се да реализираме водещия приоритет-добри условия за образование.Предстои ни изграждането на детско заведение,посочи градоначалника.

    Зам.-кметът Веселина Тихомирова подчерта, че отглеждането и възпитанието на децата е основна грижа за ръководството на общината.Тя пожела весел 1 юни и успешен старт в училище наесен за най-големите.

    Директорът на детската градина Маргарита Спирова запозна градоначалника с нуждите на „Баба Тонка“.Тя посочи,че в градината се възпитават 150 деца.Ремонтът е довел до снижаване разходите за отопление.Същевременно това се отразило на температурите в помещенията,което почувствали и децата.

    Децата от детската градина превърнаха деня в празник.Песни огласяха двора на градината.Играха модерни танци и хора.

    Кметът подари на детска градина „Баба Тонка“ камера,за да могат децата да документират своите празници.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини