Нещастието на Ерен обедини кърджалийци,деца и възрастни даряват пари за лечението

Малкият Ерен

Много кърджалийци откликнаха на призива на ръководството на детска градина “Баба Тонка” да помогнат на пострадалия при катастрофа шестгодишен Ерен. Те закупиха сувенири и картички, изработени от възпитаниците на детското заведение. Малчуганите се стараха много за да подкрепят благотворителната кампания за Ерен, който също е възпитаник на “Баба Тонка”. На кратка церемония директорката на детската градина Маргарита Спирова благодари за съпричасността им.

Днес самият Ерен заедно с майка си бе на гости на бившите си другарчета. Детето пострада при автомобилна катастрофа в Сърбия, когато бус с наши гастарбайтери катастрофира. Цялото семейство попада в сръбска болница, където лекарите преценяват, че се налага ампутация на крачето. Самия Ерен е в шок. Лекари препоръчват физиотерапия в истанбулска клиника, за която са нужни средства.

Още при първия зав за помощ във Фейсбук на ръководството на детската градина се озовават много малки и големи кърджалийци: 50 лева с чудесна картичка изпращат децата от детска градина в Минзухар, ученици от 12 клас на трета английска от Езиковата също даряват 50 лева, коафьорът Неджо също се присъединява към тях. Две баби, чийто деца са в градината заделят по 10 лева. Профорганизацията в “Баба Тонка” дарява 100 лева. Дори от Бургас се обажда жена и иска адреса за да изпрати пари.

Над 400 души във Фейсбук изразяват желание да посетят базара, който ще трае до края на седмицата. Голям интерес проявяват и медиите.

Георги Кулов

Благотворителния базар за Ерен
Маргарита Спирова показва дарението на децата от Минзухар
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини