Производителят на водка Absolut печели по време на криза

Водещият световен производител на алкохолни напитки, френската компания Рernod Ricard съобщи за ръст на продажбите през четвъртото тримесечие на 2008 г. въпреки глобалната икономическа криза, предаде АФП. Печалбата на компанията е нараснала с 13 % в сравнение със същия период на 2007 г. Pernod Ricard произвежда напитки от десетки световни известни брендове, сред които уиски Chivas Regal и Jameson, коняк Martell, водка Absolut и различни сортове вино.
Компанията прогнозира, че за 2008-2009 г. финансова година, която приключва през юни т.г., чистата печалба се очаква да нарасне с 10 % и за първи път в историята на фирмата да надхвърли един милиард долара, посочва ЛентаРу.
Главният конкурент на Pernod Ricard - компанията Diageo съобщи вчера, че благодарение на нарасналото потребление на алкохол в света през втората половина на 2008 г. е успяла да повиши приходите си с 16,6 % в сравнение с предходната година. Продажбите са нараснали с 18 %.
Компания Pernod е основана през 1797 г. от Анри-Луи Перно, който открива в Швейцария първия завод за производство на абсент. През 1975 г. Pernod се обединява с друг производител на алкохол - Ricard, в резултат на което се създава компанията Pernod Ricard в настоящия й вид.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини