Момчетата на Павел Митев бяха тържествено посрещнати в "Славейков"

Юношесткият волейболен отбор, с треньор Павел Митев, завоювал златен медал и купа от републиканските финали на ученическите игри преди дни, бе посрещнат тържествено днес по обед от ръководството и учениците на СУ "П.Р.Славейков". 
Церемонията, състояла се пред парадния вход, бе кратка, но изключително емоционална за всички. Медалистите, заедно с треньора си, бяха представени пред присъстващите и силно аплодирани. Те получиха поздравление от директора Милко Багдасаров, който подчерта пред по-малките ученици, че всичко се постига с много труд и ако искат и те да имат успехи, трябва да постоянстват. 
Треньорът Павел Митев специално благодари на спортистите, за това, че са задружен отбор и постигат отлични резултати. Той поясни още, че тази титла бе спечелена като момчетата са по-малки в групата, което го навежда на мисълта, че догодина отново ще бъдат първенци. 
Тържеството завърши с връчване на купата от капитана на отбора Сонер Яшар на директора на училището. 

Припомняме, че училище "Славейков" за трета поредна година класира 6 отбора на финали на ученическото първенство, организирани от МОН, Министерството на младежта и спорта и Ббългарската асоциация "Спорт за учащи". Това е пореден рекорд за най-много класирани отбори от цялата страна. Рекорд, който ще донесе отново покана за съставяне на изцяло славейковски отбор, който да представлява България на световните ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина, и на които наши състезатели участваха само преди месец и половина за втора поредна година. 
Първите финалисти тази година, които пребориха всички свои противници с категоричното 3:0 на общинско, областно, зонално и републиканско ниво са именно юношите от волейболния отбор 11-12 клас с треньор Павел Митев. Отборът е в състав: Сонер Яшар - капитан, Валентин Хаджийски, Стефан Дашев, Иван ЗамФиров, Петър Иванов, Владислав Лукаревский, Денис Исмаил.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини