Млади художници от Одрин гостуват на Кърджали,имат пленер със свои приятели на Перперикон

Днес в Кърджали пристигат  ученици и учители от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от гр.Одрин. Те ще включат във втората част от проекта „Заедно на един мост”. Проектът е инициатива на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин и Ротари клуб-Кърджали,които осигуряват средствата.Тази година проектът е между Училището по изящни изкуства  в гр.Одрин и Общински детски комплекс гр.Кърджали и е  разработен с цел младите хора от двете страни да опознаят историята, географията и културните ценности на двете съседни държави.Това съобщи за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб -Кърджали Себахатин Гьокче.

     Гостите пристигат днес по обед и ще се включат в панорамна обиколка на града с посещение на църквата „Йоан Предтеча”, Художествената галерия, Историческия музей и язовир „Кърджали”.

   От 17.30 ч. в ОДК ще се открие съвместната изложба на детски рисунки „Заедно на един мост”, на която ще присъстват младите художници от двете страни, родители, представители на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин, Ротари клуб-Кърджали, на Община Кърджали и РУО,собщават от ОДК.

    Утре учениците от Школата по изобразително изкуство към ОДК и от Училището по изящни изкуства в Одрин ще участват в пленер на археологическия комплекс „Перперикон”,сподели Себахатин Гьокче.

 Президентът на Ротари клуб Кърджали каза още,че довечера в комплекс „Ида” е предвидена празнична вечер за младите творци,които днес ще изложат 35 свои творби.Ще има концерт на ученици от двата града.След празника на децата,среща ще имат двата Ротари.клуба,станали инициатори на проекта.

    Ще припомним,че на 23 и 24 април художниците от ОДК гостуваха в Одрин за откриване на съвместната изложба, по случай Националния ден на детето.

    Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини