Секс, лъжи и срещи в Интернет за Свети Валентин

58% от необвързаните европейци, които търсят запознанства в Интернет, са засегнати от лъжите при виртуалните запознанства.

Ако някога сте излизали на среща с някой, с който сте се запознали виртуално в Интернет, а при срещата сте били разочаровани от това, че той не изглежда така, както е твърдял, едно е сигурно – не сте сами. Според наскоро проведено проучване от Logitech, 58% от всички нас са ставали жертва на лъжа при виртуално запознанство. Затова трябва да помислите предварително и така ще избегнете разочарованието на първа среща не само на предстоящия Свети Валентин, но и по-нататък.


Проучването на Logitech показва, че 58% от милионите европейци, които са си уреждали срещи по Интернет, са били излъгани в някой етап от запознанството. Италианците водят класацията – при тях цели 72% от запитаните са били излъгани. В замяна на това, 58% от германците, 56% от французите и 55% от англичаните са признали, че са били излъгани. Холандците демонстрират най-голяма откровеност – при тях само 48% от хората са били излъгани от потенциалния партньор, който се е представил като по-различен, отколкото е в действителност. Проучването установи, че най-често срещаните лъжи при виртуалните запознанства в Европа са свързани с външния вид и привлекателността, последвани от теглото. Добра новина за плешивите мъже: липсата на достатъчно коса рядко е била повод за оплакване при първа среща.
За тези, които търсят любовта в Интернет, външният вид е ключов фактор при взимане на решение дали да отидат на среща или не. Освен това, снимките във виртуалните профили често са обработени и доста подвеждащи и човекът въобще не си прилича или направо няма нищо общо, затова не е чудно колко често хората се разочароват, когато срещнат на живо съответния потенциален партньор.
Звучи почти трагично, но има решение.
Водещият производител на уеб камери Logitech проведе проучване, за да установи каква е разликата, ако при виртуалното запознанство хората са ползвали уеб камери. По-голямата част от запитаните европейци (54%) са се съгласили, че ако видиш човека, преди за излезеш на среща с него и не ти хареса, можеш да кажеш не и така да си спестиш загубата на време и взаимното разочарование. 45% от англичаните и германците са споделили, че това би ги накарало да преодолеят мързела си и да се съгласят да отидат на среща. Един от трима французи и италианци също са съгласни с това твърдение. 42% от германците и един от трима холандци и италианци са казали, че това би им помогнало да преценят предварително външния вид на човека отсреща и да отидат на среща независимо от това как изглежда той. Излъчването на потенциалния нов партньор е от особена важност за французите и англичаните. Над 22% от германците са потвърдили, че ако харесат предварително човека отсреща, когато отидат да се видят на живо с него дори биха били готови да имат интимни отношения с него.
Фредерик Бутен, продуктов мениджър Интернет комуникации за Европа в Logitech, заяви: „Дребните лъжи, които хората си позволяват при виртуалните запознанства, могат да се превърнат в огромни разочарования, когато те се срещнат на живо лице в лице. Ако те могат предварително да се запознаят и да проведат видео разговори, могат да изберат потенциалния си партньор, без да си губят времето и парите да организират романтична първа среща. Влезте онлайн и провеждайте колкото видео разговори искате, за да избегнете потенциални разочарования, особено на предстоящия празник на влюбените Свети Валентин!

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини