Паисиевци отново победители във състезание по математика

На 22.04.2017 г. (събота) се проведе традиционното Великденско състезание по математика, организирано от СМБ, секция „Изток”, гр. София за ученици от 1-ви до 12-ти клас, в което паисиевци доказаха за пореден път, че добре познават и владеят езика ѝ, че могат да откриват и да се справят с различни математически предизвикателства, че постигат отлични резултати.

Задачите за 7 клас бяха в модифициран формат на изпита след 7 клас за НВО. За участниците от област Кърджали се извършва отделно класиране. Медалистите от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали са седем:

1- ви клас – Александра Найденова – III място (бронзов медал);

2- ри клас – Михаела Солучкова – I място (златен медал);

Пелин Гюнсел – I място (златен медал);

3- ти клас – Дефне Мустафа – I място (златен медал);

5- ти клас – Весела Добрикова – I място (златен медал);

Николай Димитров – III място (бронзов медал);

6- ти клас – Атанас Янков – II място (сребърен медал);

Математиката - език, логическа мисъл, правило или закономерност… Както и да я определим, тя има хиляди отворени врати пред нас, защото ни говори на един универсален, но и много древен език, който разкрива, развива, гради и тъкмо, когато мислиш, че знаеш много, открива пред очите ти светове, в които винаги може да намериш още неподозирани новости и знания.

Честито на победителите! Поздравления за преподавателите им – г-жа Мария Тенева,г-жа Райна Чаракчиева,г-жа Минка Стоянова, г-жа !

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини