Празници на здравословното хранене и пролетта организират малките славейковци

Сцената в двора на СУ "Петко Рачов Славейков" вчера и днес се превърна в място за изява на малчуганите от групите за целодневно обучение на втори и трети клас в "училището за шампиони". 

В четвъртък на обяд вторите учителки на всички трети класове поведоха представителните отбори от по пет човека, за да представят своята визия за здравословното хранене. Лекторът-водещ излезе на сцената и призова всички да отбележат седмицата на начина, по който трябва да се храним, за да бъдем в добра форма и състояние. След теоретичната част стартира състезанието между класовете. По регламент петимата участници от всяка паралелка трябваше в рамките на 10 минути да подготвят два вида здравословни храни - плодова и зеленчукова салата. Критериите за оценка са време за приготвяне, вкусови качества и външен вид, а журито в състав директора Милко Багдасаров, заместник-директора за начален етап Маргарита Демирева и ръководителката на "Ръка за помощ" Снежана Сиракова се затрудни максимално да определи победители. В крайна сметка по посочените критерии на първо място бе класиран отборът на 3"ж" клас, на второ - 3 "а" и на трето - 3 "е" клас.

В петък преди дългия тридневен уикенд децата от вторите класове спретнаха изключително красиво пролетно тържество под надслов "Вълшебства от цветя". Малчуганите от групите за целодневно обучение се изявиха по избрани от тях самите и учителките им начини - някои танцуваха, други пяха песни на различни езици, народната песен "Рипни, калинке" прозвуча в съвременен рап вариант, множество пролетни гатанки занимаха успешно малките главички, а стихотворенията създадоха настроение с артистизма на участниците.

Голяма кошница с цветя и бонбони получи от учениците си като пролетен подарък директорът Милко Багдасаров. Той се обърна към децата с думите: "Много сте красиви... Ако има нещо по-красиво от пролетта и цветята, то това сте вие!"

Прекрасният празник е подготвян от второкласниците в продължение на цял месец и отлаган заради лошото време, но пък бе проведен пред множество родители, учители и гости на училището.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини