Удължават срока за подаване на заявленията за участие в маратона от Дяволския мост

Поради големия интерес и постъпили запитвания за участие в спортния маратон от Дяволския мост до Ардино (дистанция 7 км), крайният срок за подаване на заявления за участие се удължава до 11 май. Заявления могат да бъдат подавани и по електронен път на e-mail: ardino@abv.bg или в деловодството на общината. Това съобщиха организаторите на спортното събитие, което ще се проведе на 13 май. Надпреварата е по случай Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста – 17-ти май. Организатори са община Ардино, Военно-спортен клуб LASERWAR Balkans и Клубът за спорт с ученици „Алада“. Участие могат да вземат всички желаещи от България и от други страни.

Победителите при мъжете и при жените ще получат награда по 500 лв, за второ място – 250 лева, а за трето – 100 лева. Идеята на събитието е да популяризира спортния начин на живот в града. Приоритетни дейности в развитието на община Ардино са изграждането и пълноценно оползотворяване на туристическата и спортна инфраструктура.

В деня на маратона ще се проведе и акция за безвъзмездно кръводаряване от 10 до 12 часа с реамобила на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски” в центъра на Ардино.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини