След 3 дни изтича срокът за подаване на декларациите за доходите на физическите лица

На 2 май изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г. , напомнят от офиса на приходната агенция в Кърджали. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.

До този момент в офис Кърджали са приети общо 6 235 формуляра. От тях 1 839 са подадени по електронен път, подписани с ПИК или електронен подпис.

„Нека нашите клиенти да не чакат последния срок, а да се възползват от услугата за подаване на данъчни декларации чрез персоналния идентификационен код, като по този начин ще си спестят средства и ще избегнат чакане на опашка във фронт-офиса на администрацията. Също така могат да използват и услугите на Български пощи, с които работим съвместно и през тази данъчна кампания. В област Кърджали пощенските станции, в които се приемат годишни формуляри са : в Кърджали – Централна поща и Клон № 9 в кв. „Възрожденци“ и пощенските клонове във всички общински центрове – Крумовград, Ардино, Кирково, Джебел, Момчилград, Черноочене и в село Паничково.“, каза директора на офиса на НАП в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.

От тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът и в двата случая е до 30 септември за коригиране на данъци от 2016 година.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини