Стартира подкатегорията "Книжовен турски език" на конкурсите „Букет“

На 30 април (неделя), от 10:30 часа, в сградата на Бизнесинкубатора в Кърджали, ще се проведе областния кръг на третото издание на националните конкурси „Букет 2017/2018" под мотото "България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността" в подкатегория "Книжовен турски език".

В конкурса ще участват представители на 7-те общини от областта. Участниците ще бъдат разпределени в пет възрастовите групи: I – IV клас, V – VI клас, VІІ – VІІІ клас, гимназиален етап (IX – XII клас) и от 19 до 35 години. Участието е индивидуално. Конкурсният материал е тест върху учебното съдържание, изучавано в училище под формата на ЗИП или СИП по учебния предмет „Майчин език – турски”, съответно за възрастовите групи от I до XII клас и учебната програма на специалността "Турска филология" за участници от 19 до 35 години. Той се провежда в цялата страна върху еднакъв материал, а времето за решаване на теста е между 1 и 3 астрономически часа. Конкурсните материали ще се оценяват на национално ниво. Класиралите се на призовите места ще бъдат наградени.

Надпреварата се осъществява под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Председател на организационния комитет е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а главен координатор е Мукаддес Налбант.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини