Атанас Ников със златен медал от национален литературен конкурс

Осмокласникът Атанас Ников от СУ "Петко Рачов Славейков" бе награден в петък на официална церемония в Морското казино, гр. Бургас, за първото си място в Националния конкурс за православна поезия и проза "Христос Возкресе - радост донесе". Форумът се организира за шести път от Министерството на образованието и науката, РУО - Бургас, Националния дворец на децата, Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие - Бургас и Сливенската митрополия.

Наско участва с есе във втора възрастова група на конкурса в раздел "Проза" и печели златния медал и Диплом за първо място. Допълнителни награди са сборници с издадени до момента спечелили в предишните конкурси ученически творби и друга тематична литература.

Това не е първата награда на Атанас от подобен конкурс. Преди две години той получи поощрителна награда от академичното жури на Националния конкурс "Възкресение Христово - 2015". Наско сам следи за обявяването и регламентите на конкурсите, които излизат периодично в интернет. Пише с желание, с критичен поглед и изразявайки своята лична гледна точка, което е и една от целите на повечето такива конкурси.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини