Прокуратурата почна разследване срещу КЕВР заради "Овергаз". Преглед на печата

"Сега":

Цветлин Йовчев: Не трябва да подценяваме риска от терористичен атентат в България

"В момента не трябва да пренебрегваме заплахата от терористична атака в България. Факт е, че не се забелязват процеси на радикализация на наша територия, но това се дължи по-скоро на това, че ние се движим с известно закъснение в сравнение с процесите в Европа. Не сме предпазени от това нещо и това предстои", това предупреди бившият вътрешен министър и бивш председател на ДАНС Цветлин Йовчев в студиото на еМисия България на тв BiT.

"Трябва доста внимателно да преосмислим съвременните процеси, възможните сценарии, уязвимостта ни от тях и концепцията за това как ще защитим националната ни сигурност. Трябва да поработим и по това как точно трябва да бъде изградена и как ще функционира системата за защита на националната сигурност", посочи експертът.

Разследване. 

"Сега":

Прокуратурата почна разследване срещу КЕВР заради "Овергаз"

Специализирано звено "Антикорупция" - СГП образува наказателно производство срещу длъжностни лица от КЕВР за престъпления по служба, съобщи прокуратурата. В съобщението се казва:

"Днес, 24.04.2017 г., СЗ"Антикорупция" - СГП образува досъдебно производство срещу длъжностни лица - членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за престъпления по служба.

Досъдебното производство е образувано по повод постъпил на 16.01.2017 г. сигнал до главния прокурор. Главният прокурор е изпратил сигнала на Софийска градска прокуратура - СЗ "Антикорупция", по компетентност. Сигналът е изпратен и до председателя на Народното събрание, до министър - председателя, до министъра на вътрешните работи и до председателя на ДАНС. До настоящия момент на прокуратурата не са известни предприетите от тях действия.

Правителство. 

"Дума":

Четирима вицепремиери прогнозира Каракачанов

Четирима вицепремиери, запазен брой на министрите от предходното правителство на Бойко Борисов, прогнозира пред "Канал 3" лидерът на ВМРО и член на ръководството на коалицията "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов. Той беше категоричен, че ще участва в състава на бъдещия кабинет и прогнозира същото за Валери Симеонов. Към момента се спрягат техните имена като министър и вицепремиер с ресор отбрана, а на Симеонов като евентуален министър на икономиката или енергетиката. Друго конкретно име, което той спомена, беше на бившата му колежка от предходния парламент Султанка Петрова, която имал намерение да предложи за социален министър.

"Няма да се оправи положението в България, докато консенсус по основни въпроси между основни политически партии няма", заяви пред БНТ председателят на ВМРО и съпредседател на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов.

Акция. 

"Труд":

Плевен в обсада заради Камен Куката

Плевенчанинът Камен Балбузанов-Куката (40 г.) отново е задържан за рекет, а полицията издирва негови авери. Това съобщиха днес местни медии. От спецпрокуратурата потвърдиха само, че в Плевен се провежда акция по разбиването на организирана престъпна група, и обещаха подробности по-късно.

В операцията, започнала на разсъмване, участват жандармеристи и маскирани агенти на ГДБОП. Техни патрули са обсадили изходите на града. Спират всяка кола и проверяват документите на шофьорите и пътниците, съобщиха по телефона читатели на "Труд".

Статистика. 

"Монитор":

33 млн. лв. ни струват джигитите без "Гражданска"

Българската държава, в лицето на Гаранционния фонд, е платила близо 33 млн. лева заради катастрофи с шофьори, които не са имали задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Това е станало за година. 17 млн. лева само са отишли заради инциденти в чужбина, съобщиха за "Монитор" от фонда. Парите са изплатени през 2016 година и са били по общо 964 катастрофи.

По информация на "Монитор" един от най-скъпите траншове е отишъл към Гърция, където ром без документи, който имал българско гражданство, е убил трима души при инцидент на пътя. Той нямал книжка, нямал и сключена "Гражданска отговорност", въпреки че управлявал автомобил с българска регистрация. Мъжът вече се намира в затвор в Гърция, където излежава присъдата си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини