Златаровци - „Да съхраним планетата Земя”

На 20 април 2017г. в гр. Кърджали се проведе Регионална среща за добри практики в екологичното образование и възпитание” Земята – наш дом”. ПГ по туризъм”Проф. д-р Асен Златаров” се включи традиционно в инициативата. Виктория Сурова и Теодора Костова от ХІа  клас изготвиха и представиха презентация по темата. Ученикът Пресиян Николов от Ха клас участва със своя изложба от отпадни материали. Тя бе прекрасно подредена и аранжирана от ученичките Бурчин Мехмед, Гюлай Сюлейман от VІІІ клас и Димитрина Маркова от ХІа клас.

Срещата се организира от ПГ електротехника и електроника”Кап. Петко войвода”, ЦПЛР – Кърджали и РУО – Кърджали. На нея бяха обсъдени и споделени екологичните проблеми на Земята от 13 училищни и извънучилищни заведения в област Кърджали. Всички участници представиха презентация на екологична тема и  макети, изработени от отпадни и рециклирани материали.

Златаровци изразиха активната си гражданска позиция по екологичните проблеми и демонстрираха желание да съхранят планетата Земя, защото те я е наш дом. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини