В „Йовков“ отбелязаха Деня на Земята

Запореднагодина учениците от  СУ „Йордан Йовков“отбелязахаДеня на Земята-22 април. Заедно със своите учители младите природозащитници реализираха разнообразни инициативи, изпълнени с много вълнение и грижа за околната среда.Те засадиха в двора на училището дръвчета от сребрист смърч, дарени от граждани, почистиха площите около училището, окопаха  младите дръвчета в „Йовковата гора“ и събраха пластмасови бутилки, които поставиха в новото съоръжение-шишеяд в парк „Простор“.

Учениците от пети и шести клас се включиха в инициативата на Община Кърджали за Деня на земята. Впарк „Простор“ беобособеномястозацветнаградина, където с много любов и грижа учениците засадиха цветя в дървенисандъци, а  специалист от Общината импомагаше и съдействаше с труд и познанияотносноцветята игрижатазацветнатаградина.

Петокласниците гостуваха и на Регионален исторически музей  – Кърджали, където Галена Вълова от Природонаучен отдел, запозна малките еколозис глобалните проблеми във връзка със замърсяването на въздуха, водите и почвата иги насърчикъм екологично мислене и любов към природата.

ЗапървипътДенятнаЗемятасеотбелязвана 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникътсеобявявазаМеждународен, а от 1993 г. сеотбелязва и в България.

Целта е натозиден, хораотцялсвятдасеобединят в еднаобщакауза - „Защитанаоколнатасреда“.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини