Театърът ни на фестивал в гр.Коня, Република Турция

Музикалният състав Кадрие Лятифова е поканен да участва със спектакъла „Целувка” от Анна Петрова на международния фестивал ”Хиляди въздишки, един глас” в гр.Коня ,Република Турция, който се провежда от 20 до 30 април - съобщиха за медиите от ТМЦ.

Съставът е носител на голямата награда на миналогодишното издание на фестивала за  спектакъла „Бояджията” от Тунджер Джюдженоглу.Наградата беше връчена май 2016г. в гр.Истанбул, където се договориха условията за участието във фестивала- заяви директора на Центъра Гълъб Бочуков. Пребиваването ще бъде за сметка на домакините, пътните разходи поема кмета на община Кърджали, инж.Хасан Азис, а командировките от Кешиф Кешиф  дългогодишен  приятел на театъра в Кърджали.

Работата на Центъра продължава с премиера за най-малките зрители ”Горската аптечка”,  авторски спектакъл на режисьора Атанас Атанасов, с участието на Русалина Майналовска, Радослав Арнаудов и Велина Ясенов , който ще се състои на 21април от 11,30 ,12,30 и 18 часа.

На 28 април на голяма сцена е премиерата на „Вестникар ли?”от Иван Вазов  след успешно гостуване в гр.Пловдив и Стара Загора. Тя е с участието на гост актьорите Васил Драганов и Елена Кънева, която в телевизионният вариант играеше ролята на Божанка, а в нашия  спектакъл играе майката на Божанка, споделя режисьора Гълъб Бочуков. Прекрасното изпълнение на Петър Мастагарков, Борислав Христов, Радослав Арнаудов, Велина Ясенова допълват богатата палитра на Вазовите персонажи. Изключително добре се вписва в спектакъла и новоназначения в трупата актьор Сашо Христозов в ролята на Деркович, който ще направи своя дебют на сцената на Кърджалийския театър.

Предстои турне на състава в Смолян, Чепеларе, Велинград и Пирдоп, а на 16 май  гостуваме със спектакъла „Застреляй идиотите”на сцената на Военен театър каза директорът на театъра в Кърджали Гълъб Бочуков.

Успешно върви и подготовката за лятното турне на Центъра. Отново сме поканени на фестивала на летните камерни спектакли в Римски терми-Варна, гостуване в Бургас, Русе, Ловеч,Плевен и др.Музикалния състав готви турне в областите Кърджали, Хасково ,Силистра, Варна и др.

На наша сцена зрителите ще могат да видят: отложеният спектакъл „Г-н Балкански” на 4-ти май с участието на Ивайло Калоянчев; на 9 май Театър  „Българска армия” гостува с „Колко е важно да бъдеш сериозен” от Оскар Уайлд; Бургаската опера ще гостува на 17 май с „Една нощ във Венеция”; Родопски драматичен театър ще представи  „Рибарски свади” от Карло Голдони на 31 май .

В период на подготовка са и други гостувания и турнета на Центъра.

/ информация от пресслужбата на Центъра /

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини