Карта на Земята от екоматериали изработиха деца в Асеновград

Изображение 1 от 2

    С екопанаир бе отбелязан предстоящият Световен ден на Земята (22 април) в Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Свой щанд на панаира имах деца от училищата "Ангел Кънчев" и "Отец Паисий", от детските градини "Дружба" и "Никола Вапцаров" и от художествена школа "Сръчни ръчички". Те представиха различни интересни изделия, изработени от рециклирани или еколматериали. Посетителите можеха да видят карта на България, изработена от слънчогледово семе и вълна, играчки от кори за яйца, цели мини екоселища от природни материали и хартия.

    Дора Младенова, гл.експерт в отдела по екология към Общината, представи на участниците резервата Червената стена и включването му към ЮНЕСКО. Децата изгледаха и презентация, в която бяха включени моменти от изработването на експонатите в екоизложбата и част от проекта "Станимашки еко-калейдоскоп за устойчиво развитие". В художествената програма участие взеха певческите таланти на вокалните групи "Калина-Малина" и "Станимаклийче".

    На най-активно работещите детска градина и училище по темата за екология и устойчиво развитие бяха връчени плакети "Зелено училище" и "Зелена детска градина". Това са ОУ "Ангел Кънчев" и ДГ "Дружба".

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини