Новите 240 депутати положиха клетва в 44-то Народно събрание

Изображение 1 от 2

    Новите 240 депутати в 44-тото Народно събрания на България положиха клетва. 120 от тях за първи път пристъпиха парламентарния праг.

    Точно в 10 часа по традиция председателското място в Парламента зае най-възрастният депутат-Тома Томов от БСП. По право на него се падна честта да удари първия звънец на първото заседание.

    След като поздрави президента, вицепрезидента, министър-председателят, представителите на съдебната власт, Негово светейшество Неофит и министрите, Томов удари звънеца.

    „Възрастта ми дава правото за няколко минути да ви помоля да затворите очите си и да погледнете със сърцето си, представяйки си, че целият мизансцен около вас изчезва“, започна обръщението си Тома Томов, след което в емоционалното му продължение припомни за началото на парламентарната институция у нас.

    Той призова колегите си да работят така, че да се създадат условия стотиците българи, които сега живеят зад граница да се върнат в родината си.

    Първи от трибуната говори председателят на най-голямата парламентарно представена партия в 44-тото НС ГЕРБ-Цветан Цветанов.

    „Управлението по наши представи е синоним на развитие и просперитет , а не на безкрупулно задържане на властта. Управленската програма на ГЕРБ залага реални решение за развитието на България. Няма да има за нас маловажни сфери, въпреки, че имаме своите приоритети.“, каза от трибуната Цветан Цветанов. Той посочи, че стратегиите в това народно събрание на партията, ще е продължение от работата на ГЕРБ от предходното.“ Продължаваме борбата с корупцията на всички нива, работа за качествено и достъпно образование, по реформата в съдебната власт. Заявяваме твърдото си намерение да превърнем в законодателни актове резултатите от Референдума“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини