Офисът на НАП в Кърджали първенец по обработени декларации в страната

Първият етап от Кампания 2017 г. за прием и обработка на декларации по чл. 92 от ЗКПО приключи успешно в офиса на НАП в Кърджали, отчете днес директорът на приходната администрация тук г-жа Елван Гюркаш. „Последният срок за подаване на формулярите изтече на 31 март, а на 5 април офис Кърджали бе на първо място в страната по обработени декларации – на 100 %, което за втора поредна година е сериозен успех за всички служители в отдел „Услуги за клиенти“ в НАП Кърджали.“ допълни тя.

От 1 януари до 31 март бяха приети общо 4 655 декларации, като от тях 2 966 са подадени по интернет с квалифициран електронен подпис /КЕП/, което прави 64 % от общо приетите. По пощата са подадени 240 декларации, а с баркод са 185 броя формуляри.

В сравнение с миналата година през тази от НАП отчитат ръст от 13,20 на сто в броя на подадените декларации . Тогава са били приети 4 112 бр.

„Искам да напомня, че тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът и в двата случая е до 30 септември за коригиране на данъци от 2016 година.“, каза още г-жа Елван Гюркаш.

С новите промени в ЗКПО, които ще се прилагат през 2018 година, всички декларации по чл. 92 от ЗКПО ще се подават по електронен път.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Това съобщиха от пресслужбата на НАП в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини