Национална награда по журналистика за славейковци

Талантите от Журналистически клуб „Славейков” с ръководител Антония Маровска бяха оценени достойно на Петия национален журналистически конкурс „Григор Попов” – Разград 2017. Възпитаниците на СУ “Петко Рачов Славейков” спечелиха колективна награда за училищния вестник УПКО в раздел „Вестници на хартиен носител“. Призът бе получен от редакционната колегия на вестника по време на специалната церемония по връчване на наградите.  В направление „Публицистични материали за вестник“, раздел „Интервю“, индивидуална трета награда получи деветокласничката Наджие Мехмед . Ученичката  участва в конкурса с интервю, озаглавено „Движение „Ръка за помощ“ е вече на двадесет! Снежана Сиракова: Вярвам в доброто!“.

Националното състезание се организира за пети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград. В конкурса са участвали 244 творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива. Комисията, която класира творбите, бе в състав: Иван Джебаров - публицист, белетрист, Галина Маринова – публицист, Димитър Петров – публицист, краевед, Марина Бенова - журналист, кореспондент на БНР и Петър Петров - журналист. Наградите бяха връчени на специална церемония в читалище „Развитие 1869“ в град Разград.

Поздравления за успехите на Журналистически клуб „Славейков“, който вече четиринадесет години издава вестник УПКО, мотивира учениците да откриват интересите си, подготвя ги за бъдещо професионално развитите, провокира ги да бъдат активни в отборни занимания, да умеят да работят в екип, но и индивидуално, разкривайки най-силните си страни!

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини