Ватерполистите на „Арда – 2008“ надиграха ЦСКА

  Младите ватерполисти на „Арда – 2008“ се наложиха над класния отбор на ЦСКА при проведения в София турнир от държавното първенство по водна топка. От 31 – ви март до 2 –ри април 16 отбора момчета, родени след 2003 –та година спореха за разпределение в групите на държавния шампионат. Тази година те са три – първа шестица, втора и трета петица. Турнирите се проведоха в София и в Бургас. Състезателите от Кърджали играха в столицата, техни съперници бяха отборите на „Ботев  2000“, „Левски – Спартак“ и „ЦДНА“. Първите две срещи- срещу „Левски –Спартак“ и „Ботев 2000“ момчетата на Арда загубиха при явно превъзходство на противниците си. Третата среща- срещу „ЦДНА“ беше инфарктна. Нашите състезатели доминираха в играта, но късмета не беше на тяхна страна и „ЦДНА“ успя да се наложи с 8 на 7 .  С трите загуби ватерполистите на „Арда 2008“ отпаднаха от първата шестица и се изправиха срещу отбора на ЦСКА за разпределение на местата във втората и третата петица. Въпреки , че играха срещу именит противник, момчетата от Кърджали дадоха всичко от себе си и успяха да се наложат с 9 на 7.

  „Доволен съм от представянето на състезателите“, коментира Иван Кръстев, треньор в „Арда 2008“. „За турнира в София пътувахме с 12 състезатели. От тях само четирима бяха участвали в срещи от шампионата. За останалите 8 това беше първото изпитание. В първите две срещи – срещу „Ботев“ и „Левски“ момчетата отстъпиха закономерно, но не се отчаяха и в останалите два мача- срещу „ЦДНА“ и „ЦСКА“ показаха истински дух за борба и тактическа грамотност. Така стигнахме до успеха. Това практически е изцяло нов отбор, но играта на нашите момчета дава основание да очакваме от тях сериозни постижения в шампионата“, каза още Иван Кръстев. Освен лип9сата на обиграност думата си казва и слабата плувна подготовка. Нашите състезатели по водна топка все още нямат база, на която да  тренират през студените месеци на годината и се налага да пътуват до Златоград.

   През тази година Кърджали ще бъде представен на държавния шампионат по водна топка само от отборите на „Арда 2008“ с президент Делчо Пепеланов и треньори Иван Кръстев и Величко Карабоюков. Другият клуб по водна топка – „Арда –Уникум“ не е регистрирал отбори за участие в нито една възрастова група.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини