За първи път Кърджали ще бъде домакин на полуфинал от „Купата на Coca-Cola”

16 отбора от региона ще се включат в междуучилищното първенство по футбол

Тази неделя (2-ри април) Кърджали за първи път ще стане арена на оспорвана футболна надпревара, оживени игри и вълнуващи състезания, по време на регионалния финал на „Купата на Coca-Cola”. Шестнадесет училищни отбора от региона ще се срещнат в спортен комплекс Парк „Арпезос Север”, точно в 10:00 часа, за да демонстрират най-добрите си футболни умения и да определят победителя, който ще представлява Кърджали на големия финал на шампионата през месец юни.

Кърджали е един от двата града, които тази година за първи път стават част от вълнуващото първенство – на 22-ри април Враца също ще бъде домакин на футболни мачове. Така, през 2017 г. мащабният турнир ще се състои в 10 региона от страната. Победителите от всички 10 полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година - спортен лагер в базата на европейския гранд „Спортинг“, Лисабон.

СУ „Св.св. Кирил и Методий” от гр. Рудозем, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Владимир Димитров – Майстора, СУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Пейо К. Яворов“, СУ „Отец Паисий“, СУ „Йордан Йовков“гр.Кърджали, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ от с. Рани лист, ЦПЛР – ОДК от Крумовград, СУ „Христо Смирненски“ от Черноочене, СУ „Отец Паисий“ от с. Кирково, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ от с. Бенковски, ОУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ от Момчилград, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от с. Стремци и ОУ „Иван Вазов” от с. Чакаларово са 16-те ученически тима, които ще излязат един срещу друг в битката на зеления терен.

Освен футболни емоции, всички приятели и поддръжници на отборите ще могат да се включат в увлекателни игри и забавления за цялото семейство. За всички присъстващи в неделния ден ще бъде организиран и неповторим FIFA турнир, в който ще премерят сили всички фенове на виртуалната футболна игра, а наградата ще бъде повече от атрактивна – посещение на най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.

Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на: https://kupata.bg/.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини