Ивайло от Ардино сред най-добрите млади футболисти за 2018

10-годишният играч на  ФК „Юнак“-Ардино Ивайло Тенекеджиев взе участие в церемонията по награждаването на 16-те най-добри млади футболисти за 2018 година. Ардинският футболен талант получи купа, която му бе връчена от звездата на „ЦСКА“ Кирил Десподов.

Ивайло Тенекеджиев играе футбол от 6-годишна възраст под ръководството на треньора Метин Мустафов. Голмайстор е в различни детски първенства и турнири. „Много съм горд със спечелената награда. Тя нямаше да бъде постижима без подкрепата на моите съотборници. Искам да благодаря сърдечно на моя наставник, който изгражда у мен футболни умения, с които стигнах до тази награда. Благодаря и на моето семейство за всеотдайната им подкрепа, която ми оказват“, сподели Ивайло.

Водещи футболисти от „ЦСКА“ и „Левски“ бяха част от събитието, което има за цел да стимулира младите таланти от турнирите по националната програма „Децата и футболът“.

Националният селекционер на България Петър Хубчев пожела на младата надежда на ардинския „Юнак“много успехи във футболното поприще.

Надпреварите се провеждат под егидата на Асоциацията на българските футболисти, Министерството на младежта и спорта, Българския футболен съюз и Coca-Cola.

В рамките на програмата са открити много футболни таланти, като идеята на програмата е да насърчи децата да превърнат спорта в свое хоби.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини