Македонски лекар в Ловеч задържан за експлозиви

Лекар от спешната помощ в Ловеч е бил задържан за притежание на взривни вещества. За ареста на македонеца потвърдиха от Окръжната прокуратура.

От държавното обвинение добавиха, че мъжът е бил задържан за 72 часа и след това е освободен. На този етап от прокуратурата не дават повече информация за случая. 

Образувано е досъдебно производство и разследването продължава. 

От Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч съобщиха, че става въпрос за лекаря от Македония Джеват Тайроски, предаде БТА. След освобождаването му от ареста, той е излязъл в 15-дневен платен годишен отпуск, считано от 14 март. Тайроски работи в Центъра от четири години. 

Започнал е веднага след завършването си на Медицинския университет в Плевен. Семеен е, с дете на 4 години. В Ловеч живее на квартира в жилищен блок в центъра на града. Негови съседи казаха, че на 8 март пред блока е имало засилено полицейско присъствие, линейка и противопожарен автомобил. 

Апартаментът, обитаван от лекаря, е бил запечатан. Претърсен бил и джипът му. От няколко дни съседите не са виждали както джипа му, така и лекия му автомобил, които той обикновено е паркирал пред блока.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини