Програма за субсидирана заетост стартира от 1 май в областта

Изображение 1 от 2

    Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от областния управител Начо Ковачев одобри Методика за оценка на проектни предложения за включване в Регионалната програма за заетост и обучение в област Кърджали за 2017 г.  Сформирана бе и комисия с участието на представители на Бюрото по труда, синдикатите, работодателските организации, областна администрация и Инспекцията по труда, която да извърши подбор на постъпилите от общините предложения.

    През настоящата година целта на регионалната програма е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и подобряване качеството на работната ръка. Целевите групи по нея са младежи до 29 г, безработни лица над 50 г, хора с ниска квалификация и недостиг на ключови компетенции, инвалиди и др.  Програмата ще им осигури субсидирана заетост за минимум 6 месеца на пълно или непълно работно време. Прието е в област Кърджали тя да стартира от 1 май, като крайният срок за изпълнението й е 30 ноември. Средствата по нея, предвидени за региона,  са в размер на 157 019 лв. При този финансов ресурс и продължителност от 6 месеца ориентировъчният брой работни места, които предстои да бъдат разкрити, ще бъде 44.

    Предложенията трябва да бъдат подадени до 17 март.  Условието е да не дублират други национални програми или операции по ОПРЧР, както и да не включват предоставяне на социални услуги.

    Подборът ще бъде извършен на следващото заседание на Комисията по заетост, което ще се проведе на 28 март.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини