Деветокласници oт Езиковата гимназия са сред най-добрите в страната на Националното състезание „Любословие“

      Дениз Мустафа и Михаела Атанасова спечелиха призово място  в националната    надпревара по български език и литература

       С поредната победа бе увенчано участието на младите ботевци на националното състезание „Любословие“. Те демонстрираха своите знания и умения в областта на българския език и литературата. Дениз и Михаела преминаха успешно първия етап на надпреварата и се класираха за националния кръг. Там премериха сили с ученици от цялата страна и доказаха, че са в състояние да преборят сериозната конкуренция.

Спечеленото второ място е повод за радост и гордост. Останалите представители на ПГПЧЕ „ Христо Ботев“ се нареждат само на няколко точки след първенците в езиковото състезание. Това е поредното доказателство за таланта и уменията на младите хора от Езиковата гимназия. Високата мотивация на Дениз и Михаела ги тласка към победи и в други състезания и олимпиади.

      Националното състезание се организира от Съюза на учителите филолози в България за пета поредна година. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст. Въпросите са от отворен и затворен тип и включват материал изучен в съответната учебна година. Компонент от изпита е и създаването на писмен текст по конкретна задача. Една от целите на Сдружението е и проверката на функционалната грамотност на участниците.

      Михаела и Дениз са част от отбора на победителите в национални състезания и конкурси  и красноречиво дават заявка за бъдещи успехи. Доказателство за професионализма е оказваната методическа помощ от младия учител Рада Ангелова, която мотивира учениците за участие в подобни прояви, включени в Националния календар на МОН. Успехите им със сигурност няма да спират дотук и учителите им ще  имат още много поводи за гордост! 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини