Успешен сезон за бокса ни,медали и двама национали

Успешен се очертава сезонът за бокса в Кърджали.Младите състезатели на „Арда бокс” печелят медали и попадат в националните отбори.

  С два медала се завърна от Държавния личен шампионат за младежи до 18 години тимът на треньора Стоян Узунов.Най успешно се оказа представянето в категория до 52 кг.След като Сами Соколов надигра боксьор от ЦСКА, а Мехмед Чакъров –Гамби,преодоля противник от „Ботев”-Пд,жребият ги срещна на полуфинал.Гамби победи с 3:0 съдийски гласа.След силна игра във финал със състезател на „Тракиец”-Пазарджик,нашето момче бе ощетено от съдиите,които присъдиха победата на противника с 2:1 гласа.Нашият Гамби категорично надигра състезателят на „Тракиец”, е мнението на треньора Стоян Узунов.

Като цяло участието е успешно.Отборът ни завоюва едно сребърно и едно бронзово отличие.Малшанс със жребия имаха двама наши състезатели.Радослав Саралийски игра срещу вицешампиона в категория до 69 кг. и загуби.Стилиян Славчев в категория до 75 кг.падна от шампиона в категорията.

Не оправда очакванията за медал вицешампионът от Кърджали Виктор Станчев,който игра в категория до 64 кг.

Треньорът Стоян Узунов  е убеден във възможностите на състезателите,които направиха дебют в тази възрастова група.

 В юноши младша възраст също печелим медали.На завършило наскоро състезание в Петрич Ергюнал Сабри се окичи със среброто в категория до 46 кг.Отново имаме и бронзово отличие.Ще припомним,че Сабри е втори във възрастовата си група за Спортист на годината на Кърджали.

  Днес двама боксьори на нашия клуб тръгват за Пловдив за първи кръг на държавния отборен шампионат при мъжете.Надеждите ни за отличие са свързани със Сами Соколов,който ще играе в по горна възрастова група.

   Успешните изяви на нашите състезатели предизвикват вниманието на националните селекционери.Ергюнал Сабри е включен в националния отбор за юноши младша възраст.Отива на лагер в „Албена” ,а след това ще ни представя на европейското първенство.В националният тим за младежи е включен и Мехмед Чакъров-Гамби.

Признанието за нашата школа е и домакинството на държавното лично първенство за жени и девойки.От 2 до 5 май в Кърджали ще си дадат среща най-добрите ни състезателки ,сред които и европейски шампионки,сподели Стоян Узунов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини