Добруджа 07 надви Арда

Очаквана категорична победа с 3:0 гейма постигна Добруджа 07 над Арда Кърджали при своето включване в трети кръг на турнира за Купата на България. В отделните части 25:15, 25:22 и 25:19. Както е видно, първата част завърши с 10 т. разлика, а причината за това бе силният начален удар на домакините и грешките, които допускаха съперниците им от другата страна на игрището.
Волейболистите на Иван Халачев все пак оказаха съпротива във втори гейм и за да се стопи разликата от 4 т. след първото техническо прекъсване, Мирослав Живков заложи на опитния плеймейкър Христо Енков, вместо на младока Денимир Димитров. Арнаудов влезе в игра, сменяйки Илия Петков, но равенството се запази, благодарение на силните изяви на капитана Нешев и на Валентин Димов, водени през цялата среща от 17-годишния разпределител Сонер Яшар. Едва на края класата на шампионите си каза думата и с мощни атаки на Мечкаров и Жулиен Георгиев Добруджа 07 затвори гейма в своя полза. И в третата част домакините бяха догонващи до 8:11, но влизането на Трифон Лапков внесе свежест в добруджанската атака, заработи на пълни обороти и блокадата, а срещу това Арда нямаше какво да противопостави. Все пак гостите се бяха постарали да привлекат за тази среща опитните Младен Кавалджиев и либерото Николай Колев, който показа завидни умения в защита, но това не бе достатъчно срещу физически добре подготвения тим на Добруджа 07. Така шампионите  продължават във финалната шестица.
Ще разчитаме на този състав за Купата, казаха в един глас и треньор и президент, но и двамата дадоха да се разбере, че ще потърсят своите момчета навън- Вили Чернокожев (Перуджа, Италия)  и Мартин Атанасов (Токат, Турция), които са собственост на клуба. 

http://www.dobrich.utre.bg
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини