Бойко гони общинари

Строева в ГЕРБ прави лидерът Бойко Борисов. Генерала нареди двама общински съветници от партията му в Дупница - Емил Гущеров и Крум Милев, да бъдат махнати от структурите.

Причината са вчерашните им изявления в защита на братя Галеви. Милев дори заяви, че обвиненията към "братята" съдружници са пресилени.

Съветниците подчертаха, че изразяват лично мнение, но въпреки това Борисов бе непреклонен. "Да се махнат веднага, не можем да допуснем поддръжници на Галевите да членуват при нас", отсякъл лидерът на ГЕРБ. За него въпросът бил принципен, дори и да са се трудили неуморно в полза на партията, обясниха от екипа му.

Доверието на лидера на ГЕРБ загубила и евродепутатката Душана Здравкова, научи още "Стандарт". Тя най-вероятно ще бъде отстранена от листите за Брюксел.

Водач щяла да е Румяна Желева, твърдят в партията. Десетки членове и координатори на ГЕРБ извиват опашка всеки ден пред кабинета на председателя Цветан Цветанов с мераци за власт. Някои правели заявки пред Цветанов да получат постове на депутати и дори посланици.

Бъдещите "властници" обаче нямат шанс, тъй като ГЕРБ ще има строги изисквания към всеки един, който попадне в парламентарната листа. "Не може хора, които виждаш как работят три години, да те убеждават, че именно сега ще могат много повече", коментират нелепите заявки в партията.

В кухнята на ГЕРБ вече се спрягат и имената на някои от кандидат-министрите. За здравното ведомство един от фаворитите е Лъчезар Иванов, а шефът на "Екоравновесие" Мирослав Найденов се е насочил към земеделското, разкриха от партията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини