Жестоки удари от движещ се предмет погубили Белнейски

Версията за насилие остава водеща в разследването на смъртта на сестрите Белнейски, въпреки заключението на петорната експертиза на екипа на покойния проф. Стойчо Раданов, че момичетата са жертва на катастрофа.

Неговите заключенията не отменят белезите от гаврите, извършени с особена жестокост, твърдят разследващите, които 3 години безуспешно търсят убийците на Росица и Христина.

Счупванията на костите, които според втората експертиза са причинени от „удари с голяма динамика на голям движещ се предмет", могат да са резултат и на преследване с кола на момичетата, които са се опитвали да избягат, смятат полицаи, цитирани от Дарик радио.

Според тях, ако се окаже, че двете сестри са загинали при катастрофа, това ще е уникален случай на прикриване на ПТП с изнасилване на мъртви тела.

В прокуратурата пък са на мнение, че разследването се усложнява и от подвеждащите белези, оставени от действията на „човек с характеристиките на примат".

И в последните месеци не са спрели сигналите на хора, които твърдят, че имат информация по случая и са наясно с това кой стои зад мистериозната смърт на сестрите.

Разследващите обаче остават оптимисти за пробив по случая.

Според тях практиката сочи, че при неразкрити в първия месец тежки престъпления крайният успех се предхожда от 3-4 години буксуване на работата по такива случаи.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини