Оригинални бизнес идеи на алековци – плаващ нощен клуб и еко капсула

Изображение 1 от 3

    В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе вторият етап на училищния кръг на Националното състезание за „Най-добра бизнес идея“. Класираните от първия етап ученици дадоха воля на своята инициативност, креативност и предприемаческо мислене. За участие в първия етап на състезанието бяха представени 18 бизнес идеи. Всички те бяха оценени и класирани в съответствие с регламента и критериите на състезанието и  допуснати  до  участие  във втория етап.
    Наши гости бяха доц. д-р Магдалена Николова – управител на Териториална организация на научно – техническите съюзи в Кърджали, Диана Велкова експерт „ Организационна и научна техническа дейност“ към Териториална организация на научно – техническите съюзи в Кърджали и Ирина Христова – главен счетоводител “Стокова борса“.
    В комисията по оценяване бяха  Недялка Фучиджиева, Цветанка Крачунова и Димитрия Христова – учители по икономически дисциплини.
    Комисия ще оцени бизнес идеите по предварително обявените на сайта на училището критерии. Двете идеи, получили най-много точки ще бъдат изпратени за участие в националното състезание.
    Открояващи се идеи са на Берна Билял Мехмед – ХI в – „Плаващ нощен клуб“, Билгин Бехчет Али – ХII в – „Еко капсула“ и Мелис Сали Исмаил – ХI г – „Умни къщи за умни хора“.
    В тридневен срок журито ще обяви резултатите от крайното класиране на сайта на училището и двете идеи, които ще участват на националното състезание.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини