Алековци на заключителна среща по проект в Словакия

Изображение 1 от 3

    В град Сенец, Словакия се проведе заключителна среща, организирана от ACES (Academy of Central European Schools). На нея присъстваха 200 участници от 15 държави, които имаха възможност да представят проекти и да разменят опит и идеи. Гости на тържествената церемония по закриването бяха представители на образователните министерства на различните държави. Свой представител имаше и Министерството на образованието на България.
    Темата на тазгодишните проекти бе свързана със солидарността.
    Общият брой на одобрените проекти за 2015/2016 година е 42.
    Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов” има честта да бъде сред училищата с одобрени проекти. Близо година екипът Валентина Райчева, Димитрия Христова, Искра Каменова, Мехмед Мехмед и ученици от 9-и до 11-и клас, с подкрепата на директора Кера Петрова, работиха в сътрудничество с румънските си партньори от Национален колеж „Зинка Голеску” в Питещ, за реализирането на доброволчески каузи по “CAN and HELP”.

    В заключителната среща взеха участие ученикът от 10 „б“ клас Панайот Стаменов Стоянов и учителката Димитрия Христова. Те отчетоха извършените дейности чрез специален постер и показаха крайните резултати и продукти от проведените събития по проекта.
    Програмата бе наситена с разнообразни уъркшопове, презентации и срещи, на които участниците споделиха своите впечатления от реализирането на проектите.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ne
      neli
      0 0
      09:01, 8 юни 2016
      Браво на децата!
    Последни новини