ГКПП Кулата продължава да е затворен

ГКПП "Кулата-Промахон" продължава да бъде затворен., но след пропусканията вчера и късно снощи, на базата на вчерашната договорка, днес на пункта има около 200 ТИР-а. Колоната е дълга над 4 километра. Пропускането през този пункт ще се осъществи в по-късните часове, ако не възникнат инциденти.

Около 15 ТИР-а са пропуснати снощи, а обещанието от страна на гръцките власти за пропускане на 200 тежкотоварни автомобила не е изпълнено. По думите на дежурния полицай, отблокирането на българо-гръцката граница не е продължило повече от половин час.

ГКПП "Капитан Петко Войвода" е бил отворен до 07.00 часа сутринта, като се натрупат автомобили вероятно ще се договори отваряне на пункта и пропускане. Този пункт се препоръчва като най-достъпен за преминаване. През него днес със сигурност ще има пропускания, но по-късно ще стане ясно точно кога.

На ГКПП "Илинден" към 7.00 часа има 48 ТИР-а и два микробуса. За микробусите ще бъде осигурено преминаване. Вероятно следобед през пункта ще бъдат пропускани автомобили.

Блокадите продължават повече от седмица заради протести на гръцките земеделски производители. Към настоящия момент все още не е уточнен точният размер на нанесените загуби за българската икономика.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини