Няма личен мотив в убийството на Георги в Борисовата градина

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова беше категорична, че в убийството на Георги в Борисовата градина няма личен мотив.
Основната версия, по която се работи, е кражба, но няма отнети вещи и тази версия става все по-несигурна. 

"Версията, по която продължава да се работи е убийство с цел грабеж, но няма отнети вещи и затова не считаме, че това е престъплението - грабеж с последвало убийство", обясни по БНТ Арнаудова.

Убийството на Игнатов е било с мотив грабеж, припомня БНР вчерашно твърдение на директора на Столичната полиция Младен Маринов.

Обвиняемият Йоан Матев все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то, каза говорителят.

Разследването разполага със свидетел, пред когото Йоан Матев е направил самопризнания. Този свидетел ни ориентира до мястото, където е изхвърлен ножа, много близко да местопрестъплението. Ножът е изпратен за ДНК експертиза, разказа Арнаудова.

Тя не разкри самоличността на свидетеля, който е показал къде е ножът. 

"Свидетелят е лице от близкото обкръжение на Йоан, и пред когото момчето е направило извънпроцесуални признания. Това е единственото, което можем да кажем към този момент." 

Арнаудова заяви, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за престъплението.

16-годишният Георги Игнатов, деветокласник в Националната търговско-банкова гимназия, бе открит на 2 юни 2015 г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.  

Близо две години полицията издирваше убиеца му, като бяха разпространени видеозапис и снимки на младеж, издирван във връзка с убийството. Момчето бе заснето да тича в продължение на 23 минути по бул. “Драган Цанков” към старата телевизионна кула. Това се случва малко, след като Георги е намушкан.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини