Обир за милиони в луксозен берлински магазин

След най-голямата кражба на злато и бижута в криминалната история на Берлин полицията разполага с първи сведения за извършителите на обира в луксозния берлински магазин Ка Де Ве, предаде Дойче веле. Свидетелските показания не отвеждат обаче до гореща следа. "Имаме следи, но все още нищо конкретно", заяви представител на полицията днес в Берлин. В края на миналата седмица крадци проникнали в магазина и отмъкнали бижута и часовници от щандовете на престижната фирма „Христ". Старателно планираният обир е бил открит едва в понеделник сутринта. Говорителка на Ка Де Ве заяви пред медиите, че не може да си обясни как извършителите на обира са преодолели алармената инсталация.
Експерти на застрахователната компания изчисляват, че щетите могат да достигнат 5-6 милиона евро. Полицията съобщи, че това е най-голямата кражба на злато, сребро и диаманти в криминалната история на германската столица.
Ка Де Ве, който през 2007 година отбеляза своята 100-годишнина, е най-известният магазин в Германия. Разположен е върху 60 хиляди квадратни метра и приема около 50 хиляди посетители дневно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини