Турска художничка представи самостоятелна изложба в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Самостоятелната изложба на младата и талантлива художничка Семра Ак от Турция предизвика огромен интерес в Кърджали по време на отбелязването на Международния ден на майчиния език – 21 февруари.

    Семра  Доган Ак е родена в Ардино. През 1989 година родителите й се изселват в Турция. Завършила е художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има магистратура в университета в Ерзурум. В момента е преподавател в Адъяманския университет и изготвя докторантура в университета „Гази” в столицата на южната ни съседка Анкара.

    Семра има зад гърба си четири самостоятелни изложби и четири общи в Турция и България. Редила е картините си и в Националната художествена галерия в София. През октомври талантливата художничка ще вземе участие в световноизвестния „Бианал” във Флоренция, Италия – градът на изкуствата. Тя ще открие изложба през лятото и в Общинския музей в Ардино.

    За себе си Семра казва, че картините говорят за нея. В тях  има пъстрота на сезоните, в които преобладават природни теми и чистотата в човешките отношения. Омъжена. Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини