София приема домакинство на Евро 2020?

Шанс, макар и минимален, се появи пред стадион "Васил Левски" да бъде домакин на един от мачовете от Евро 2020, което за първи път в историята ще бъде разпръснато по целия континент.

Българската кандидатура за приемане на мачове от турнира вече беше отхвърлена, но заради забавяне на строителството на стадиона в Брюксел, от UEFA търсят резервни варианти.

Според немското специализирано издание stadionwelt.de, цитирано от "Меридиан Мач", в Нион вече разглеждат варианта мачовете от Брюксел да бъдат прехвърлени на някой измежду следните стадиони - "Васил Левски", "Френдс Арена" (Стокхолм), "Милениум Стейдиъм" (Кардиф), "Теди Колек" (Йерусалим), "Трактор" (Минск) и "Т-Мобайл Арена" (Скопие).

На стадиона в Брюксел, който е на кота 0 от строителството, трябваше да се изиграят три мача и един 1/8-финал. Шансовете на националния ни стадион все пак не са големи на фона на конкуренцията, но в името на разширяването на географията и отличните позиции на Борислав Михайлов в европейската централа може и да се окажат нелоши.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини