3 °C

Институциите в Кърджали синхронизират действията си за деня на вота

Изображение 1 от 4

  Как да се подобри координацията между институциите, ангажирани с подготовката и провеждането на изборите, да се синхронизират техните действия, гласуването да протече безпроблемно и да се избегне струпването на големи потоци от хора и възникването на напрежение в изборната нощ, обсъдиха областният управител Начо Ковачев  и ръководството на РИК, ОД на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност  и защита на населението“, „Информационно обслужване“, служба ГРАО и общините. „Вие сте хората, които познавате технологията на изборния процес в детайли и от вас зависи да бъде създадена стройна организация за вота – за извозване,  предаване на книжата и обработка на протоколите, охрана на секциите и създаване на нормални условия на работа, както в деня на гласуването, така и след пристигането в РИК. Основната тежест пада върху РИК и общините. Нашата задача като държавна администрация е посредничим между вас, да подпомогнем организационно-техническата подготовка и  да гарантираме нормалното протичане на изборите, за да няма никакво съмнение в тяхната легитимност“, изтъкна Ковачев. „493 са секционните комисии в област Кърджали. В тях ще работят над 3 000 души, от които половината ще бъдат ангажирани с предаването на книжата. Това  предполага струпване на автобуси и хора в изборната нощ и налага въвеждането на строг пропускателен режим, подчерта Антоанета Юрукова, председател на РИК. Общините да съгласуват с РИК и органите на МВР транспортните схеми за извозване на комисиите, а полицията да съблюдава да се спазва реда за предаване на книжата, настояха от ръководството на Районната избирателна комисия. И от РИК, и от „Информационно обслужване“ обърнаха внимание върху     пропуските при попълване на протоколите и необходимостта членовете на секционните комисии да  минават задължително обучение. МВР и „Пожарна безопасност“ докладваха, че работят по план, имат сформирани оперативни щабове и графици за дежурствата. Предстои да бъдат проверени всички помещения, в които ще се гласува и в които ще се съхраняват бюлетините. Ще бъде инспектирана и противопожарната техника. Органите на реда заявиха, че на много места условията в секциите не отговарят на изискванията и това е описано в протоколите от направените охранителни обследвания. Представителите на местната власт очертаха като основен проблем текучеството в секционните комисии и слабата подготовка на членовете им, за което следва политическите партии да направят необходимото.  В хода на разговорите стана ясно, че корекция на вече заложените бюджети на общините няма да има. Отхвърлено бе предложението за удобство на членовете на СИК в изборната нощ протоколите да се приемат в театъра, а по отношение на машинното гласуване се изчаква обществената поръчка. Областният управител огласи, че възнамерява да покани на среща  и парламентарно представените партии и коалиции, в четвъртък, 23 февруари, от 16 часа, във връзка с началото на предизборната кампания. 

  Източник: kardjali.bgvesti.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини