Спящата красавица – мъж извади съпругата си от кома с целувка

Андрю Рей от Статфордшир във Великобритания две седмици бил неотлъчно в болницата до съпругата си Ема Рей, опитвайки се да я извади от комата, в която тя изпаднала след инфаркт. Лекарите му казали, че е възможно тя изобщо да не дойде в съзнание. Нещастният баща на две деца пускал на жена си записи на малкия им син Алекзандър как плаче и гука и на дъщеря им Ел как пее и казва "събуди се, мамо". Накрая, отчаян, той се навел над нея и я помолил: "Ема, ако ме чуваш, моля те, целуни ме". "Не можех и да си мечтая за това, което се случи. Тя обърна глава, събра устни и ми изпрати целувка. Не можех да повярвам на очите си. Сърцето ми биеше, щеше да изскочи. Усетих как огромно бреме пада от плещите ми", разказа мъжът. На целувката са присъствали и лекари.
Ема Рей изпаднала в кома, докато пазарувала, десет дни, след като родила момченцето. Съпругът й се опитвал да я спаси, правейки й изкуствено дишане. Лекарите успели да я реанимират в болницата, но предупредили, че може би никога няма да се пробуди. "Пусках й дори песните, на които танцувахме на сватбата ни", казва радостният мъж. "Тихо й шепнех, държах я за ръка, стисках пръстите й и през цялото време й казвах, че я обичам и я молих да се събуди. Когато поисках да ме целуне, вече бях на края на силите си", разказва Андрю.
Тази целувка е обаче едва началото на борбата за Ема Рей, която продължава от време на време да губи съзнание. След сърдечния удар мозъкът й е повреден, защото дълго е останал без кислород и тя е изгубила част от краткосрочната си памет. Според лекарите е възможно инфарктът да е предизвикан от съсирек, получен в резултат на цезаровото сечение. "Бих искала да мога отново да си спомням всичко, което се случва през деня. Андрю ми помага за всичко. Не знам какво щях да правя без него", казва Ема, която постепенно се връща към всекидневния си живот, пише "Ютарни лист".





Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини