За трета година се проведе общински кръг на „Букет“ в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Днес в Дома на културата в Кърджали се проведе за трета поредна година общинския кръг на националния конкурс за любителско творчество „Букет 2017” под мотото „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”. Надпреварата се осъществява под патронажа на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Председател на организационния комитет е  председателят на  ДПС Мустафа Карадайъ.

    Над 150 участници – 29 групи и индивидуални участници, от различни възрастови групи показаха своите изпълнения и таланти. Те бяха разделени в  категориите турски език и литература, музикално изкуство, танцово изкуство, художествено слово/театър,  изобразително изкуство. Оценяваше ги компетентно жури.

    Целта на проявата е да сеповишаватинтереситенамладите хора към изкуството и към традициите на етносите в България; да  съдействат за утвърждаване на мултикултурализъмв обществото;да създават среда за изява и развитие на таланти.

    Събитиетобеше открито от Мюмюн Али, председател на ОбСнаДПС-Кърджали и заместник кмет на община Кърджали.Той поздрави участниците и им пожела успешно представяне в надпреварата,благодари на всички  изпълнили залата на културния дом.

    „Аз не познавам друго подобно мероприятие, което да извежда на преден план таланта, съхраняването на традициите,  като всичко това е подчинено на толерантността, добруването и разбирателството“, каза в приветствието сиИнж.Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали .Инж.Азис благодари от името на централното, областно и общинско ръководство на ДПС на всички участници  за чудесното представяне и  на организаторите за успешното провеждане на третия кръг на „Букет“. 

    Инж.Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали, Мюмюн Али, председател на ОбС на ДПС и заместник кмет на Кърджали, Веселина Тихомирова, заместник кмет на Кърджали , Ахмед Моллахасан,Председател на МДПС-Кърджали и Сабиха Местан, председател на Женското дружество към ДПС-Кърджали връчиха грамоти.

     и награди на призьорите. Класиралите се ще участват и в областния кръг  на „Букет“.

    Събитието беше уважено от председателя на ОблС на МДПС Байрам Байрам и областният председател на ДПС Изет Шабан.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини