Стихове и класическа музика в помощ на Христина Стайкова

Изображение 1 от 5

    По повод празника на любовта и с желание да помогнат на своята учителка младежите от клуб "Младите будители" при СУ "Петко Рачов Славейков" организираха вечер на любовните стихове и класическата музика като част от публичните си прояви. За свои специални гости и съмишленици единадесетокласниците поканиха талантливите музиканти от камерен квартет "Киара". Вечерта бе открита от ръководителя на Школа "ИстОрика" и клуб "Младите будители" Димитър Димов. Красиви стихове на български лирични поети рецитираха учениците между изпълненията на цигулките и йониката. Облечени в официални рокли и с цвете в ръка, безкрайно тържествено изглеждащи и излъчващи онази така специфична любовна меланхолия. 

    В празник на красивото слово и прекрасната музика превърнаха младежите и девойките тази своя проява, а на финала отчетоха 525 лева принос за лечението на учителката по история Христина Стайкова, както бе обявено в анонса на начинанието им.

    На концерта като специални гости присъстваха директорът на СУ "П.Р. Славейков" Милко Багдасаров, заместник-директорът Галя Карапеткова, учители и ученици.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини