С едноминутно мълчание отбелязаха в Ардино 144 години от гибелта на Васил Левски

Изображение 1 от 6

    И тази година ученици и учители от СУ „Васил Левски” в Ардино сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение.
    „Изминаха 144 години от смъртта на Великия Апостол, но той е жив в мисълта, той пулсира в кръвта на всички. Левски е мярата за висока нравственост, гордото знаме на поколенията”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите учителят по история и цивилизация Съби Бозов.
    Учениците от клуб „Художествено слово” по проект „Твоят час” с ръководител Юлия Петрова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски. С поднасяне на венец пред постамента на Апостола на свободата в двора на училището и едноминутно мълчание бе почетена паметта на великия българин.

    Конкурси за изготвяне на художествени творби, изработване на портрет на Васил Левски, табла, посветени на живота и делото му, спортни състезания. Това бяха само част от дейностите, посветени на Деня на патрона.

    Директорът на училището Аника Петрова връчи грамота и предметни награди на учениците, отличили се в състезания и конкурси.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини