ПГ по туризъм почете своя патрон проф. д-р Асен Златаров

Изображение 1 от 3

    Шестнадесети февруари е най-тържествената дата в календара на ПГ по туризъм – гр. Кърджали. Тя е кулминацията на седмицата, посветена на патронния празник на гимназията. В 10:00 часа членовете на ученическия съвет тържествено поднесоха цветя пред портрета на проф. д-р Асен Златаров, а знаменната група почете паметта му с караул. В 13:00 часа най-малките възпитаници на школото – учениците от осми и деветите класове, се заклеха пред знамето на училището, пред своите учители и пред своя патрон, че ще бъдат завинаги златаровци.

    Да споделят радостта от този момент гости на церемонията бяха: г-жа Вилдан Сефер  - младши експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности” в Областна администрация – Кърджали, г-жа Даниела Георгиева – председател на Обществения съвет на гимназията, родители, учители, ученици.

    Инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, поздрави учениците, като им пожела да бъдат инициативни, успешни, да следват заветите на своя патрон и да пазят утвърдения през годините авторитет на гимназията. Г-жа Вилдан Сефер  изрази своята увереност, че най-малките възпитаници с гордост ще носят името на своя патрон. Пожела им да бъдат достойни граждани и истински професионалисти.

    Този тържествен момент е и най-подходящото време за награди. Инж. Марияна Стратиева връчи грамоти и сертификати на всички изявени златаровци в областта на науката и спорта.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини