В Кърджали алармират: Зала "Арпезос" може да се срути

Спортното съоръжение се нуждае от спешен ремонт, разкрива Милко Багдасаров

Зала „Арпезос“ в Кърджали е в окаяно положение и се нуждае от спешен ремонт. От първостепенна важност е покрива на спортното съоръжение да се оправи през пролетта на тази година. Това заяви за медиите президентът на ВК Арда Милко Багдасаров.

Предвидените обаче от община Кърджали 55 хил. лева за ремонт няма да са достатъчни. За всичко, което трябва да се направи, ще са нужни поне 10 пъти повече финанси.

"Проведени са разговори с кмета инж. Хасан Азис и е взето решение да се изпрати писмо до междуведомствената комисия по бедствия и аварии, в което ще бъдат отправени искания за отпускане на средства за извършване на цялостен ремонт", каза още Багдасаров.

По думите му течовете са започнали след последните студове с обилен сняг и последвалото снеготопене.

„Отвориха се пукнатини, от там започна да тече. В залата всичко долу по скамейки, по пода, отстрани, всичко е мокро, падат и мазилките. Това е много пространствена работа. Дойдоха от общината, направиха замервания какво трябва да се направи. Сега ще направят изчисленията, но нужните пари при всички случаи ще са десеторно повече. Ако не го оправим това нещо, ще се срути цялата зала до есента", разясни още Милко Багдасаров.

Източник: http://bgvolleyball.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини