Автоинструктори се учат да разпознават дрогирани курсисти, ще ги свалят от колите

Обучение на автоинструктори от кърджалийска област за разпознаване на рисково поведение свързано с употреба на наркотични вещества се проведе днес в Кърджали. Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и се реализира съвместно с Областен отдел "Автомобилна администрация", каза председателят на ОбСНВ Сезгин Бекир. 
По думите му обучението е първо по рода си в областта, а може би и в цялата страна. „Една от целите на обучението е инструкторите да разпознават и да не допускат в колите на школите да се качват лица, употребили някакъв вид наркотично вещество. Получените знания ще им позволят да включат в теоретичните лекции по подготовка на бъдещите шофьори информация за вредите и последиците от употребата с наркотични вещества и как тя влияе на способността да се шофира”, коментира Сезгин Бекир. 
Той поясни, че обучението е еднодневно, а курсистите са разпределени в групи. То се провежда от експерти на Превантивно информационния център към Общински съвет по наркотични вещества. При желание от страна на участниците, обучението може да бъде продължено и допълнено с други теми.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини