В Електрониката продължават традициите за здравословния начин на живот

    От години в професионалната гимназия се работи по различни проекти и извънкласни дейности, свързани със здравословното хранене и здравословния начин на живот.

    Тази година стартира проект BG05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности ( Твоят час )“- фаза 1, финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

    Една от групите при ПГЕЕ, създадена по проекта, е за занимания по интереси „Здравословно хранене“, в която участват 14 ученици от VIII до XII клас,  с ръководител

    г-жа Неджибе Ферхад .

    Младите любители на кулинарното изкуство проявяват голям интерес и голямо желание към подбора и приготвянето на здравословни храни от българската национална кухня. Всяко следващо занимание повишава мотивацията им да направят правилния избор относно здравословните храни и да водят по-здравословен начин на живот.Една от целите на дейността е да се изградят навици и умения у учениците да избират и приготвят храни, които са в непосредствена връзка със здравословното състояние на човека.

    Занятията се посещават с голямо удоволствие и участниците са доволни, че могат да покажат уменията си.

    Предстои занимание съвместно с родители и  представителна изява на 25 април с кулинарна изложба.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини