Милко Багдасаров:Четири простички истини за БСП-Кърджали

-Г-н Багдасаров как ще коментирате решенията на последния пленум на БСП в София при определяне на водачите на листи?

-На първо място благодаря за това интервю и възможността да кажа 4 простички истини за БСП -Кърджали, с които желанието ми е да не се допускат  спекулации в предстоящата предизборна кампания по определени въпроси

Първата е, за избора на Александър Симов за водач на листата в Кърджали и това, че за мен е  един желан  избор, особено в частта младеж -патриот. А и не забравяйте, член на ИБ на НС на БСП и вече утвърден както партийно, така и професионално млад човек с позиции.

Вярно е, че най-много номинации в периода на събранията и конференциите в Кърджали и областта имах аз, но голямата истина е, че предварително съм декларирал, както пред местното пъководство на БСП, така и пред Националното и лично пред Корнелия Нинова, че в настоящия момент е немислимо за мен да ставам  депутат предвид огромните ми професионални, партийни, обществени и други отговорности, които имам в Кърджали.

Затова и резултата е в подкрепа на моета лична заявка.  Още повече, че огромното ми желание е, на практика да покажем истинско  отношение към младите хора, а не само на думи, като им дадем възможност покажат новото истинско лице на БСП.

-Какво стана с местните номинации?

-В този план Сашо Симов е едно идеално попадение. А колкото до моята номинация, тя за мен е задължение, както и моето присъствия в листата на БСП в Кърджали, но на 10 място в подкрепа на всички млади хора, които ще заемат местата от 1 до 9. Това е и втората истина, като най-важното е спазвайки  подредбата на листата е да не се разчита на преференциален вот, защото преференциалния вот винаги води до изкривяване и създаване на нездрави взаимоотношения между участниците. Това ще е и моя призив на всички срещи, събрания и обръщения в предизборната кампания.

-Третата и четвъртата истина е вероятно около избора на новия областен управител?

-Да, много точно попадение е този въпрос. Вярно е, че , както общинската , така и областната структура на БСП имаха свое предложение  за  поста областен управител след назначаването на служебното правителство. Още повече, че след такава изборна победа и крайния резултат в Кърджали – 70% за генерала, смятахме това за нормално. Но кандидатурата бе само една и нейното име бе Георги Кючуков. Един млад и честен човек  с доказана вече политическа биография. Кандидатурата бе в помощ на новоназначения министър председател и добре приета от ръководството на партията в София. За съжаление се намериха хора, чийто действия не мога да охарактеризирам, защото нямам такива думички в речника. С редица нелицеприятни квалификации по адрес на Георги Кючуков те постигнаха своя замисъл.

Но аз искам да заявя: Познавам много добре Георги Кючуков и категорично в негова подкрепа заявявам, че приписаните му качества са гнусна интрига, че никога не е карал автомобила си в пияно състояние. И ако има някакъв спор за минимално отчетено количество, то съда отдавна се е произнесъл в негова полза. И защо събития отпреди 6 месеца сега се коментират по медиите. Но явно интереса на някои среди е бил много голям и  по подобие на далечната 2005 година, когато потърпевш бях аз,   да срине авторитета на един млад човек, което да доведе до избора на сега определения областен управител  г-н Начо Ковачев. Реакцията на Кърджалийската общественост пък в това отношение беше мигновена, естествено срещу нас като партия от която се очакваше друго решение.

Затова бе и т.н. наше „кърваво писмо“, в което нямаше нищо кърваво, а оценка за решението на  Огнян Герджиков. Решението на премиера обаче е налице, а БСП  и в национален план чрез лидела си Корнелия Нинова обяви че има 4 назначения на областни управители, които са неприемливи, но факт.

Но накрая ми се ще да кажа, че истината винаги излиза на бял свят, и хората са тези които дават обективна оценка за всичко!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини