Темида: Рецидивист с 22 присъди остава в кауша, обрал магазин в Кърджали

На 10 февруари 2017 г., по искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Северин И., на 33 г., за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи от владението на собственика без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т. 2 във връзка с чл.195 ал. 1 точка 3 във връзка с чл. 194 ал.1 и във връзка с чл. 29 ал.1 букви А и Б от Наказателния кодекс.

На 7 февруари 2017 г., около 3 часа, в гр. Кърджали обв. Северин И. разбил витринното стъкло на магазин за хранителни стоки, влязъл в помещението и оттам отнел 140 кутии цигари от различни марки. Част от тях поставил в чанта, а останалите в дрехите си.  Алармената система на магазина се е задействала и обв. Северин И. бил задържан при излизане от търговския обект от полицаи и служители от фирма за охрана със СОТ.

До момента обв. Северин И. е осъждан общо 22 пъти, като 21 от присъдите са за кражби, а една за грабеж. Той е излязъл от затвора през юни 2016 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“.

Определението на Районен съд-Кърджали може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.  

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини