Областният управител Начо Ковачев встъпи официално в длъжност

Новият областен управител Начо Ковачев влезе официално в длъжност, досегашният Илия Илиев издаде властта. Това стана днес в областната администрация и бе придружено с пресконференция. Начо Ковачев представи себе си и отговори на въпроси на журналисти, свързани с бъдещите му инициативи, уличното осветление и такса смет за община Кърджали, обжалвано от Илия Илиев пред съда, срещите му с кметове.

Бях в областна администрация заместник-областен управител два мандата, от 2001 до 2009 година, след което съм участвал в провеждането на избори в ОИК за кмет на община, кмет на кметство, съвпаднали с избора на президент и вицепрезидент. Участвах в РИК за провеждане на референдум и в още една РИК за избиране на народни представители за Народното събрание. Мисля, че имам виждане по въпросите, които касаят областната администрация и затова съм приел предложението да застана като областен управител на служебното правителство, каза в представянето си Ковачев.

По отношение организацията на наближаващите парламентарни избори, областният управител каза, че действията му ще бъдат изцяло базирани на Изборния кодекс  и на решенията на Министерския съвет. Вече има план за действията на Областната администрация и всички институции на територията на областта, които са задължени да спомагат за произвеждането на избори.

По отношение на въпроса дали лично служебния министър-председател професор Огнян Герджиков му е предложил поста областен управител на област Кърджали, Начо Ковачев каза, че бил помолен да изпрати CV и нищо повече. Изпратих моето CV и вчера научих, че аз ще бъда областния управител.

Текст и снимки: Радка ПЕТКОВА

Източник: novjivot

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини