"Странният случай с Бенджамин Бътън" с 13 номинации за Оскар

"Странният случай с Бенджамин Бътън" е с 13 номинации за наградите "Оскар", в това число и за най-добър филм, предадоха световните информационни агенции.
Останалите продукции, номинирани в категорията за най-добър филм, са "Беднякът милионер", "Фрост/Никсън", Милк" и "Четецът".

Лентата "Беднякът милионер" на Дани Бойл е с 10 номинации, следват "Черният рицар" и "Милк" с по осем.

Сред номинациите за "Странният случай с Бенджамин Бътън" освен за най-добър филм са и за най-добър актьор (Брад Пит), най-добър режисьор (Дейвид Финчър), най-добра актриса в поддържаща роля (Тараджи Хенсън) и най-добър адаптиран сценарий.



С номинации за най-добър актьор освен Брад Пит в "Странният случай с Бенджамин Бътън" са Шон Пен в "Милк", Мики Рурк в "Кечистът", Франк Лангела във "Фрост/Никсън" и Ричард Дженкинс в "Посетителят".

Както се очакваше, покойният австралиец Хийт Леджър е номиниран в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си в "Черният рицар".

28-годишният Леджър почина точно преди една година от свръхдоза медикаменти по лекарско предписание.

Лентата на Кристофър Нолан обаче не получава номинации в основните категории - за най-добър филм и най-добър режисьор, съобщава Франс прес.

59-годишната Мерил Стрийп, която 14 пъти е номинирана за престижните награди, получи рекордната в историята на киното 15-а номинация - за най-добра актриса за ролята й във филма "Съмнения".

Кейт Уинслет получи шеста номинация за "Оскар". 33-годишната британска актриса също е номинирана в категорията за най-добра актриса за изпълнението си в "Четецът".

Освен Стрийп и Уинслет с номинации за най-добра актриса са още Ан Хатауей в "Рейчъл се омъжва", Анджелина Джоли в "Подмяната" и Мелиса Лио в "Замръзналата река".

81-ва церемония по връчване на наградите "Оскар" ще се състои на 22 февруари в "Кодак тиътър" в Лос Анджелис.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини